Pela MAre Hotel | Logo

Ανακαλύψτε την Κρήτη

Με αφετηρία την πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο, οι επιλογές για διαδρομές προς ανατολάς, δυσμάς ή νότο είναι άπειρες. Τα Χανιά, το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα τρίπτυχο πόλεων που δεν πρέπει να λείπει από την εξερεύνηση της Κρήτης. Κάθε πόλη με τη δική της μοναδικότητα, θα χρειαστείτε μία ημέρα τουλάχιστον για να περπατήσετε και να γνωρίσετε τα κρυμμένα μυστικά τους.     Μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την Ανατολική Κρήτη, για να επισκεφθείτε Μάλια, Μάταλα, Χερσόνησο, Άγιο Νικόλαο, Βάι, Ελούντα, Ιεράπετρα, Σητ...
περισσότερα

Με αφετηρία την πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο, οι επιλογές για διαδρομές προς ανατολάς, δυσμάς ή νότο είναι άπειρες. Τα Χανιά, το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα τρίπτυχο πόλεων που δεν πρέπει να λείπει από την εξερεύνηση της Κρήτης. Κάθε πόλη με τη δική της μοναδικότητα, θα χρειαστείτε μία ημέρα τουλάχιστον για να περπατήσετε και να γνωρίσετε τα κρυμμένα μυστικά τους.

 

 

Μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την Ανατολική Κρήτη, για να επισκεφθείτε Μάλια, Μάταλα, Χερσόνησο, Άγιο Νικόλαο, Βάι, Ελούντα, Ιεράπετρα, Σητεία και Σπιναλόγκα. Προς Δυσμάς, επισκεφθείτε το Ρέθυμνο με την ξεχωριστή παλιά πόλη και το Ενετικό φρούριο Φορτέτζα και Αγία Γαλήνη. Συνεχίστε ακόμη δυτικότερα, για Χανιά, Αγία Ρουμέλη, Μπάλο, Φαλάσαρνα και Ελαφονήσι.

Close

Για να γνωρίσετε την πόλη του Ηρακλείου, ξεκινήστε από το κέντρο της πόλης όπου μπορείτε να θαυμάσετε το εμπορικό κέντρο στην Οδό Δαιδάλου, την Πλατεία Ελευθερίας, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την Πλατεία των Λιονταριών και το σιντριβάνι με τα λιοντάρια, το περίφημο Αρχαιολογικό Μουσείο και συνεχίστε για την Ενετική Λότζια και το Ιστορικό Μουσείο της Κρήτης, το ενετικό λιμάνι, το ενετικό φρούριο Κούλε - σύμβολο του Ηρακλείου, την παραλιακή λεωφόρο και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Κοντά στο Ηράκλειο - το νέο Ενυδρείο CretaquariumThalassocosmos είναι ανοικτό κάθε μέρα - από τις 10:30 έως τις 17:30 ενώ αν βρεθείτε στην πόλη Σάββατο πρωί, μην ξεχάσετε να περάσετε από τη λαϊκή αγορά (παζάρι).

 

 

Για όσους αγαπούν τη φύση, στο Ηράκλειο υπάρχουν πολλά φαράγγια, με τα περισσότερα από αυτά να διασχίζουν τους όγκους του Ψηλορείτη και των Αστερουσίων Ορέων. Κοντά στην πόλη, υπάρχουν τα καταπράσινα φαράγγια του Καρτερού, το Κουναβιανό, το Συλλαμιανό, του Αλμυρού και του Βενεράτου, ενώ το διασημότερο φαράγγι είναι του Γάφαρη στον Ψηλορείτη, που διασχίζει το μαγευτικό δάσος του Ρούβα. Στην περιήγησή σας, θα πρέπει να συμπεριλάβετε και τη μονή Σαββατιανών ή Σαββαθιανών, σε υψόμετρο 440 μ. και σε απόσταση 20 χλμ. δυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Πρόκειται για γυναικεία μονή, όπου φυλάσσεται η πολύ παλιά εικόνα «Μέγας ει Κύριε» του Ιωάννη Κορνάρου.

 

Στους χώρους της μονής υπάρχει κοιμητήριο, οστεοφυλάκιο, ένας παλαιός μύλος, η τραπεζαρία των ξένων, το παλιό αρχονταρίκι της Μονής, τα κελιά των μοναχών και το παλαιό υδραγωγείο της Μονής. Επίσης, σε απόσταση 200 μ. βρίσκεται ο σπηλαιώδης ναός του Αγίου Αντωνίου, που εκτιμάται ότι λειτουργούσε ως ξεχωριστό μοναστήρι.

Close

Αρχαιολογικά Μνημεία:

Η Κνωσός,τo σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού, έδρα του βασιλιά Μίνωα και πρωτεύουσα του κράτους του, αναπτύσσεται πάνω στο ύψωμα της Κεφάλας, 23 χλμ./ 26 λεπτά* από ξενοδοχείο PelaMare. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε από το Μουσείο Ηρακλείου, όπου θα πάρετε μια πρώτη εικόνα του μεγαλειώδους ανακτόρου της Κνωσού, από τη μακέτα που αναπαριστά τοιχογραφίες και τους χώρους του ανακτόρου στην πλήρη του μορφή αλλά και από τα εντυπωσιακά ευρήματα. Σ...
περισσότερα

Η Κνωσός,τo σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού, έδρα του βασιλιά Μίνωα και πρωτεύουσα του κράτους του, αναπτύσσεται πάνω στο ύψωμα της Κεφάλας, 23 χλμ./ 26 λεπτά* από ξενοδοχείο PelaMare. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε από το Μουσείο Ηρακλείου, όπου θα πάρετε μια πρώτη εικόνα του μεγαλειώδους ανακτόρου της Κνωσού, από τη μακέτα που αναπαριστά τοιχογραφίες και τους χώρους του ανακτόρου στην πλήρη του μορφή αλλά και από τα εντυπωσιακά ευρήματα. Συνεχίστε στον ανεπανάληπτο αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου, 5 χλμ. από το Ηράκλειο, όπου μεταξύ άλλων, θα δείτε τα βασιλικά διαμερίσματα, την αίθουσα των Διπλών Πελέκεων και το Διαμέρισμα της Βασίλισσας με την τοιχογραφία των δελφινιών, τον διακοσμημένο με τοιχογραφίες Διάδρομο Πομπής ("Πρίγκιπας με τα κρίνα"), τα Προπύλαια και τα περίφημα Διπλά Κέρατα, διάφορα ιερά, θησαυροφυλάκια, εργαστήρια, αποθήκες, το "Tελωνείο", μία δεξαμενή καθαρμών και ένα λιθόκτιστο θέατρο. Σπουδαίοι μύθοι είναι συνδεδεμένοι με το ανάκτορο της Κνωσού, όπως ο Λαβύρινθος του Μινώταυρου – που σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Έβανς είναι το πολυδαίδαλο και αχανές παλάτι της Κνωσού λόγω της πολυπλοκότητας και πολυεπίπεδης ανάπτυξης των κτιρίων και διαδρόμων - και η ιστορία του Δαίδαλου και του Ικάρου.

  

 

Ο αρχαιολογικός χώρος της Γόρτυνας βρίσκεται σε απόσταση 59,6 χλμ./ περίπου 59 λεπτά* από το ξενοδοχείο. Μεταξύ άλλων, θα δείτε το Ρωμαϊκό Ωδείο, το ιερό του Πυθίου Απόλλωνα στο κέντρο της αρχαίας Αγοράς, το ιερό των Αιγυπτιακών θεοτήτων- το μοναδικό σε ολόκληρη την Κρήτη που είναι αφιερωμένο στις αιγυπτιακές θεότητες Ίσιδα, Σέραπη και Ερμή Άνουβη- και το Πραιτώριο.

 

 

Η αρχαία πόλη της Φαιστού βρίσκεται 71 χλμ/ 1 ώρα/10 λεπτά* από το ξενοδοχείο, στην εύφορη κοιλάδα της Κάτω Μεσαράς. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού και ήταν η σπουδαιότερη σε πλούτο και δύναμη πόλη της νότιας Κρήτης. Θα εντυπωσιαστείτε από το μεγαλειώδες ανάκτορο της Φαιστού, ένα από σημαντικότερα μινωικά ανάκτορα και το δεύτερο σε μέγεθος (περίπου 18.000 τ.μ.) μετά από αυτό της Κνωσού. (*πηγή: GoogleMaps)

Close

Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων αθλημάτων ή δραστηριοτήτων, μπορείτε να επιλέξετε διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες στο περίπτερο Θαλασσίων σπορ που βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Πελαγίας. Προσφέρονται παιχνίδια νερού , μαθήματα σκι , ποδήλατο θαλάσσης / κανό, funboats / καγιάκ, glassbottom κανό, μπανάνα βάρκα, ringos-rides, ψάρεμα με οδηγό και φυσικά, καταδύσεις από το καταδυτικό κέντρο DiversClubCrete, στο μέσο της κεντρικής παραλίας στην Αγία Πελαγία, μόλις 5 μέτρα από τη θάλασσα (από τον Απρίλιο μέχρι τέλη Οκτωβρίου ή τα μέσα Νοεμβρίου).

 

 

 

Τα μικρά παιδιά θα ενθουσιαστούν με τα θαλάσσια πάρκα: το WaterCity στην Ανώπολη, που είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη και το AquaPlus στη Χερσόνησο, το πρώτο θαλάσσιο πάρκο των Βαλκανίων.

 

Close

Δραστηριότητες στη Φύση

Τα μεγαλοπρεπή βουνά της Κρήτης σας προσκαλούν να τα εξερευνήσετε μέσα από ονειρικές πεζοπορικές διαδρομές, με την συνοδεία έμπειρων συνοδών φυσικά. Πρώτη προτεραιότητα είναι το Φαράγγι της Σαμαριάς, το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης (Νομός Χανίων, Λευκά Όρη) και ακολουθούν το Κουρταλιώτικο Φαράγγι (νομός Ρεθύμνου), το Φαράγγι της Ίμβρου κοντά στα Σφακιά νότια των Χανί...
περισσότερα

Τα μεγαλοπρεπή βουνά της Κρήτης σας προσκαλούν να τα εξερευνήσετε μέσα από ονειρικές πεζοπορικές διαδρομές, με την συνοδεία έμπειρων συνοδών φυσικά. Πρώτη προτεραιότητα είναι το Φαράγγι της Σαμαριάς, το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης (Νομός Χανίων, Λευκά Όρη) και ακολουθούν το Κουρταλιώτικο Φαράγγι (νομός Ρεθύμνου), το Φαράγγι της Ίμβρου κοντά στα Σφακιά νότια των Χανίων, το Αγιοφάραγγο (περιοχή Μεσσαράς, καταλήγει στο Λιβυκό πέλαγος), το φαράγγι Κουτσουράς, το Φαράγγι Μύγιας στα Ανώγεια, το φαράγγι των Πεύκων στη νοτιο-ανατολική Κρήτη, το Φαράγγι Περβολακίων δίπλα στην Μονή Καψά (νομός Λασιθίου), το φαράγγι της Πολυρρήνιας στην Δυτική Κρήτη, το Φαράγγι Ρούβας, στις νότιες πλαγιές του όρους Ίδη, το Φαράγγι Πορτέλας, ένα από τα πιο άγρια φαράγγια της Ελλάδας και γι' αυτό προτιμάται ιδιαίτερα από όσους ασχολούνται με canyoning, και το Φαράγγι Ζάκρου ή Φαράγγι των Νεκρών, νότια της Σητείας.

 

 

 

Μια εξίσου δημοφιλής δραστηριότητα είναι η ορεινή ποδηλασία που συχνά συνδυάζεται με ορεινή πεζοπορία και διασχίσεις φαραγγιών, καθώς και κωπηλατικές εξερευνήσεις στα νότια παράλια με θαλάσσια kayaks. Μπορείτε να επιλέξετε ποδηλασία στη λίμνη του Κουρνά ή στις βορειοανατολικές ακτές του Μιραμπέλου ή, αν έχετε περισσότερο χρόνο, να επιλέξετε πιο απαιτητικές διαδρομές έως και 35 χιλιόμετρα, ανακαλύπτοντας φαράγγια που καταλήγουν σε κρυμμένες αμμουδιές, αρωματισμένες βουνοπλαγιές, καλλιεργημένους λόφους και υπέροχα χωριά της ενδοχώρας.

 

Close